Hozzávalók
A lisztet elkeverjük a sütőporral, pudingporral, és a csipet sóval. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojást, majd hozzáadjuk az ananászlevel. Ha mindezzel megvagyunk, forgassuk bele a lisztes keveréket és az ananászdarabokat. 190 fokon 25 percig sütjük (ha tehetjük, légkeveréssel). Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók
A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban elkeverjük, majd a kettőt jól egybedolgozzuk. Ennél a receptnél érdemes papír tenni a muffin formába. Előmelegített sütőben 190 fokon készre sütjük.
Tipp: mazsolával, dióval és csokoládédarabkákkal tovább fokozhatjuk az ízhatást
Hozzávalók
Ahogy azt már megszokhattuk, most is két tálra lesz szükségünk. Az egyikben gondosan elkeverjük a lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a sóval és a cukorral. A másik tálban a kefirt, az olajat, a tojást, az almát, valamint a banánt keverjük habosra. A gyümölcsöket ízlés szerint apríthatjuk. A banánt könnyen összetörhetjük egy villa segítségével is, az almához inkább reszelőt ajánlunk. Az így létrejövő masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket, és a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Ahogy azt már megszokhattuk, most is két tálra lesz szükségünk. Az egyikben gondosan elkeverjük a lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a sóval és a cukorral. A másik tálban a kefirt, az olajat, a tojást, az almát, valamint a banánt keverjük habosra. A gyümölcsöket ízlés szerint apríthatjuk. A banánt könnyen összetörhetjük egy villa segítségével is, az almához inkább reszelőt ajánlunk. Az így létrejövő masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket, és a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Hozzávalók
A lisztet és a sütőport elkeverjük. Egy másik tálban a margarint, a tojást és a cukrot habosra keverjük, majd belekeverjük a kefirt, a citrom levét és héját. Ehhez a masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket és az almát. 200 fokon 25-30 percig sütjük.
A gyümölcsöt - ha mirelit - nem hagyjuk felengedni. Egy tálban összekeverjük a száraz dolgokat + citromhéjat. A másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, olajat, joghurtot és eldolgozzuk. A lisztes keveréket a tojásoshoz öntjük, fakanállal összekeverjük. Jöhet a gyümölcs, átforgatjuk, és az előmelegített sütőbe tesszük. A formát kizsírozzuk vagy mignon papírt használunk. Kb. 15 perc a sütés közepes lángon, tűpróbával ellenőrizhető. A sütés után még 10 percet pihentetjük
Epres Muffin:
A vajat elkeverjük a porcukor felével, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát és a mazsolát. A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval és a cukor másik felével. A két masszát óvatosan elkeverjük, és hozzáadjuk a reszelt piskótát. A krémet kikent és morzsázott pudingos tálkákba öntjük, majd gőzfürdőben 10 percig főzzük. Ha kihűlt, kiborítjuk tányérra, és kompóttal díszítjük.
Hozzávalók
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. Ezután egy tálban a cukrot, tojást, a tejet, és a megolvasztott margarint is kikeverjük, majd ebbe belekeverjük a lisztes keveréket. Ezt követően a kikent muffin formába beleszórjuk a lisztbe forgatott ribizli szemeket, rátesszük tésztát, majd a tetejét újra ribizli szemekkel díszítjük. A 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Tipp: Friss ribizlivel kicsivel hamarabb, fagyasztottal valamivel később sül meg