Receptek :)

Finomságokról és egyéb ételekről találtok recepteket!!

Ananászos muffin


Hozzávalók

  • 20 dkg ananász
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 17 dkg cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál ananászlé

A lisztet elkeverjük a sütőporral, pudingporral, és a csipet sóval. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojást, majd hozzáadjuk az ananászlevel. Ha mindezzel megvagyunk, forgassuk bele a lisztes keveréket és az ananászdarabokat. 190 fokon 25 percig sütjük (ha tehetjük, légkeveréssel). Porcukorral meghintve tálaljuk.


Finom almás muffin zabpehellyel


Hozzávalók

  • 2,5 bögre liszt
  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre olaj
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma
  • 2 pohár tejföl

A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban elkeverjük, majd a kettőt jól egybedolgozzuk. Ennél a receptnél érdemes papír tenni a muffin formába. Előmelegített sütőben 190 fokon készre sütjük.

Tipp: mazsolával, dióval és csokoládédarabkákkal tovább fokozhatjuk az ízhatást




Almás-banános muffin


Hozzávalók

  • 1 banán
  • 1 alma
  • 20 dkg sima liszt
  • 5 dkb teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg barnacukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1,25 dl író vagy kefir
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tojás
  • 6 dkg mazsola

Ahogy azt már megszokhattuk, most is két tálra lesz szükségünk. Az egyikben gondosan elkeverjük a lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a sóval és a cukorral. A másik tálban a kefirt, az olajat, a tojást, az almát, valamint a banánt keverjük habosra. A gyümölcsöket ízlés szerint apríthatjuk. A banánt könnyen összetörhetjük egy villa segítségével is, az almához inkább reszelőt ajánlunk. Az így létrejövő masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket, és a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Ahogy azt már megszokhattuk, most is két tálra lesz szükségünk. Az egyikben gondosan elkeverjük a lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a sóval és a cukorral. A másik tálban a kefirt, az olajat, a tojást, az almát, valamint a banánt keverjük habosra. A gyümölcsöket ízlés szerint apríthatjuk. A banánt könnyen összetörhetjük egy villa segítségével is, az almához inkább reszelőt ajánlunk. Az így létrejövő masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket, és a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütjük.



Almás-citromos muffin


Hozzávalók

  • 1 citrom héja
  • 200 ml író vagy kefir
  • 8 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 alma (reszelve)
  • 1 citrom leve

A lisztet és a sütőport elkeverjük. Egy másik tálban a margarint, a tojást és a cukrot habosra keverjük, majd belekeverjük a kefirt, a citrom levét és héját. Ehhez a masszához adjuk hozzá a lisztes keveréket és az almát. 200 fokon 25-30 percig sütjük.





Áfonyás Muffin:

                     Hozzávalók:

  • 20 dkg áfonya (vagy meggy)
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • 12 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl  olaj
  • 1 pohár joghurt

Elkészítés:

A gyümölcsöt - ha mirelit - nem hagyjuk felengedni. Egy tálban összekeverjük a száraz dolgokat + citromhéjat. A másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, olajat, joghurtot és eldolgozzuk. A lisztes keveréket a tojásoshoz öntjük, fakanállal összekeverjük. Jöhet a gyümölcs, átforgatjuk, és az előmelegített sütőbe tesszük. A formát kizsírozzuk vagy mignon papírt használunk. Kb. 15 perc a sütés közepes lángon, tűpróbával ellenőrizhető. A sütés után még 10 percet pihentetjük 



Epres Muffin:

Hozzávalók:

  • 10 dkg babapiskóta
  • 2 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 20 dkg alma
  • 2 dkg mazsola
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis üveg kompót

Elkészítés

A vajat elkeverjük a porcukor felével, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát és a mazsolát. A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval és a cukor másik felével. A két masszát óvatosan elkeverjük, és hozzáadjuk a reszelt piskótát. A krémet kikent és morzsázott pudingos tálkákba öntjük, majd gőzfürdőben 10 percig főzzük. Ha kihűlt, kiborítjuk tányérra, és kompóttal díszítjük.



Feketeribizlis muffin


Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 120 ml tej
  • 5,5 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg friss fekete ribizli (lehet 12 dkg fagyasztott feketeribizli is, félig kiolvasztva)

A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. Ezután egy tálban a cukrot, tojást, a tejet, és a megolvasztott margarint is kikeverjük, majd ebbe belekeverjük a lisztes keveréket.  Ezt követően a kikent muffin formába beleszórjuk a lisztbe forgatott ribizli szemeket, rátesszük tésztát, majd a tetejét újra ribizli szemekkel díszítjük. A 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Tipp: Friss ribizlivel kicsivel hamarabb, fagyasztottal valamivel később sül meg





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 8
Heti: 7
Havi: 68
Össz.: 6 564

Látogatottság növelés
Oldal: muffinok ( különböző)
Receptek :) - © 2008 - 2024 - selena-sztarok.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »