Receptek :)
Finomságokról és egyéb ételekről találtok recepteket!!
Frankfurti saláta:
Hozzávalók:
- 1cs. füstölt virsli
5db közepes burgonya
1 póréhagyma
300g majonéz
1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
- 1. a virslit megfőzzük,felkarikázzuk és megvárjuk amíg kihül.
2. a burgonyát felkockázzuk,enyhén sós vízbe kifőzzük és hagyjuk kihűlni.
3.a póréhyamát felkarikázzuk.
4.a majonézt a tejföllel elkeverjük
5.ha minden összetevő kihűlt,összekeverjük.
- Joghurtos Saláta:
-8 natúr joghurt
- 1 natúr joghurt 5dl-es
- 1 doboz 2dl-es tejföl
-3 kanál light majonéz
-2-3 gerezd fokhagyma
-só
-bors
-szárított petrezsejem
-5-6 savanykás alma
-1 doboz 400g-os kukorica konzerv
-20dkg kockára vágott trappista sajt
-20 dkg kockára vágott csirke vagy pulykamell
-sonka
A joghurtokat a tejföllel a majonézzel a fűszerekkel és a fokhagymával kézi habverővel jól elkeverjük.
Ezután a kockára vágott almát,a sonkát,a sajtot és az 1 doboz kukorica konzervet beletesszük,és jó alaposan összeforgatjuk.
1-2 órát hagyjuk állni a hűtőben.Tálalás előtt,hogy az ízek jól összeérjenek.
Majonézes burgonyasaláta
3-4 szem héjában főtt burgonya, 3 dl tartármártás.
A burgonyákat meghámozom, vékonyan felkarikázom és összekeverem a tartármártással. Ezt is lehet gazdagítani különféle egyéb ízanyagokkal és színanyagokkal.
Medvehagymás kukoricasaláta
1 doboz konzerv kukorica, 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 kk citromlé, 1 kk fehérbor, 1 kk porcukor, késhegynyi őrölt bors, 1 mk mustár, pár medvehagymalevél.
A konzervet felbontom és lecsepegtetem. Megmosom a medvehagyma leveleket, majd apróra vágom. A többi hozzávalóval alaposan összekeverem és ízlés szerint utánizesítem.